BULUTLARIN DANSI DRAMASI

Etkinliğin adı:Bulutların Dansı

Rengi:Mavi

Katılımcı:Sınıf Mevcudu

Yaşı:6

Araç ve Gereçler:Kartondan resimler,kostümler

Amacı:Çocuğu grup etkinliklerine katmak,yağmurun oluşumunu öğretmek. Doğa olaylarını anlatmak.

Çocuklara görevler dağıtılır,görevlerine göre de kostümler verilir. Kuş rolündeki çocuklara kanatlar takılır. Bulut rolündeki çocuklara bulut şeklindeki kartonlar dağıtılır. Damla, şimşek, rüzgar,deniz rolündeki diğer çocuklara da görevleri ile ilgili kartonlar ve kostümler dağıtılır.

Mavi bulutlar gökyüzünde yavaş yavaş süzüle süzüle dolaşmaktadırlar. Kuşlar bulutların arasında dans etmektedirler. Adeta cıvıldaşarak mutluluk şarkısı söylemektedirler. Rüzgar usul usul esmekte,deniz yavaş yavaş dalgalanmaktadır. Derken bulutlar öfkelenmiştir. Beyaz bulutların yerini gri bulutlar almıştır. Bulutların birbiriyle çarpışmasıyla şimşek çıkmıştır ortaya. Gri bulutların arasından yeryüzüne damlalar düşmeye başlamıştır. Damlalar gittikçe artmıştır. Bu arada rüzgar uğul uğul ses çıkararak şiddetini arttırmaya başlamıştır. Deniz de rüzgarın etkisiyle daha çok dalgalanmaya başlamıştır. Bulutları oradan oraya savuran rüzgar hızlanan yağmur damlalarının arasında dolanır.

Bir zaman sonra gri bulutlar ortadan kaybolur. Yeryüzüne düşen yağmur damlaları ve rüzgarın şiddeti azalır. Şimşekler ortadan kaybolur. Fırtına diner. Bulutlar birbirinden ayrılır. Damlalar ortadan kaybolur. Kuşlar tekrar geri dönerek mavi bulutların arasında dans etmeye ve cıvıl cıvıl ötmeye başlarlar. Deniz de durulmuştur artık. Usul usul dalgalanmaktadır. Gökyüzü aydınlanmıştır.Masmavi görünümüne kavuşmuştur.

--ALINTIDIR--

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler..