ÇİÇEK TOPLAMA YARIŞMASI

Daireler çiçek bahçesi olarak zemine karışık halde yerleştirilir.

Çocuklara önce gündüz vakti olduğu ve güneşin çiçekleri ısıttığı, çiçeklerinde suya ihtiyaçları olduğu söylenerek birlikte çiçekleri sular gibi yapılır.

Daha sonra havanın giderek karardığı ve gece olduğu çiçeklerin tek tek uykuya daldığı söylenir ve çocuklarla birlikte tek tek daireler ters çevrilir.

Gece rüzgâr çıktığı ve çiçekleri birbirine karıştırdığı söylenerek boş dairelerle birlikte üzerinde çiçek resmi olan dairelerinde yerleri karıştırılarak değiştirilir.

Daha sonra teyp çalıştırılır ve çocuklardan müzik çalarken dairelere basarak yürümeleri istenir. Müzik belli bir süre durdurulur ve bu sırada çocukların en son bastıkları daire üzerinde durması istenir.

Çocuklardan bir tanesi seçilir ve ona “Gece rüzgâr çiçekleri birbirine karıştırdı. Sen çiçeğini buldun mu?’’ diye sorulur.

Çocuk eğer evet derse üzerine bastığı daire ters çevrilerek altına bakılır, altından çiçek resmi çıkarsa ödüllendirilerek daire ters çevrilir ve yeniden yerine konur.

Çiçek yerine boş daire çıkarsa çocuk oyundan çıkar. Çocuk soruya eğer hayır cevabı verirse başka bir çocuk seçilerek aynı soru ona sorulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler..